Speed dating sa Evropom

11. Decembar 2023.

Prva sesija speed datinga sa Evropom, serije dogadjaja namenjenih mladima, biće održana u sredu, 13. decembra 2023. u Beogradu, u prostoru Dorćol placa.

Dogadjaj “Speed dating sa Evropom” organizuje projekat “Puls Evrope – medijske posete EU” uz čiju su podršku novinari iz 33 medija u Srbiji izveštavali, kroz medijske posete, iz 19 zemalja Evropske unije.

Kakav je “puls Evrope” danas, kako žive i rade građani evropskih zemalja i šta su primeri najbolje evropske prakse? Odgovore na ova pitanja istraživali su zajednički projekat “Puls Evrope – medijske posete EU” i novinari koji su učestvovali u medijskim putovanjima. Kroz medijske izveštaje, novinari su izveštavali građane Srbije, približavajući im tako i na koji način su zemlje EU rešile izazove u raznim sektorima sa kojima se Srbija danas suočava – od zaštite životne sredine do borbe protiv korupcije.

Kako bi se ta saznanja približila mladima, projekat organizuje događaj “Speed dating sa Evropom”.

Na događaju će najpre biti održana panel diskusija o tome kako se mladi u Srbiji informišu generalno i gde se tu nalaze evropske teme, a potom će biti održana speed dating sesija. Tokom sesije, biće omogućen razgovor novinara sa posetiocima o najvažnijim saznanjima i podacima iz šest zemalja EU: Holandije, Italije, Francuske, Portugalije, Rumunije i Švedske. Događaj se organizuje u saradnji sa EU info centrom u Beogradu.

Naredne speed dating sesije sa Evropom, planirane za januar i februar 2024, obuhvatiće i druge zemlje EU iz kojih su domaći novinari izveštavali.