Obeležavanje EU Zelene nedelje: projekcija filma, panel diskusija i foto izložba

3. Jun 2024.

U okviru obeležavanja EU Zelene nedelje, projekat „Puls Evrope – medijske posete EU“ i Delegacija EU u Srbiji organizuju događaj pod nazivom „Koliko je zelena Evropa - prezentacija najboljih praksi zaštite životne sredine u EU“ u četvrtak, 6. juna 2024. godine u Beogradu, s početkom u 12:00.

Predstavljanje najboljih praksi EU u sektoru zaštite životne sredine će se održati u tri dela:

- tokom projekcije filma (u trajanju od 25 minuta) "Zelena Evropa" u produkciji RTS-a, koji je kompilacija medijskih izveštaja iz šest zemalja EU, proizvedenih uz podršku projekta "Puls Evrope". Sve medijske priče fokusirane su na zaštitu životne sredine (različiti aspekti);

- na panel diskusiji u kojoj će učestvovati autorka filma, urednica RTS-a Dragana Živojnović, programski menadžer Delegacije EU Antoan Avinjon, projektni menadžer Beogradske otvorene škole Lazar Jovčić i urednica magazina “Ekolist” Majda Adlešić. Oni će zajedno sa publikom podeliti šta je EU učinila za svoje države članice u oblasti zaštite životne sredine, kao i gde se Srbija danas nalazi u svojim naporima da dostigne evropske standarde, uz finansijsku pomoć EU i

- kroz izložbu fotografija koja prikazuje najvažnije podatke o standardima i politikama zaštite životne sredine u nekoliko zemalja EU (Češka, Danska, Estonija, Portugal i Švedska).

Događaj će biti prilika i da novinari koji su učestvovali u medijskim putovanjima koje je organizovao projekat "Puls Evrope" podele svoja iskustva sa publikom.