Onlajn debata Evropski mediji i Zapadni Balkan

Datum: 11. Maj 2021.
Vreme: 11. Maj 2021. 00:00 - 12. Maj 2021. 13:00
Lokacija: https://us02web.zoom.us/j/89864663759?pwd=LythT1VsSm5zMm5HT1krTE4vakFlUT09

Projekat “Puls Evrope – medijske posete EU“ organizuje debatu „Evropski mediji i Zapadni Balkan“ na kojoj će novinari iz evropskih zemalja i Srbije razgovarati o tome kako mediji u EU izveštavaju o evrointegracijama Zapadnog Balkana. Debata se organizuje u saradnji sa portalom Euractiv.com, kao i EU info centrom u Beogradu, sa ciljem da se Debata će  biti održana u sredu, 12. maja 2021. godine s početkom u 12:00, preko Zoom platforme. Link za Zoom platformu.

 Panelisti na debati biće Sarantis Mihalopulos (Michalopoulos), urednik portala Euractiv.com, Marion Dotri (Dautry), novinarka AFP-a u BeograduDragan Blagojević, dopisnik Novinske agencije Beta iz Brisela i Dušan Gajić, dopisnik Radio-televizije Srbije iz Brisela. 

Zemlje Zapadnog Balkana su na putu integracija u EU. Koliki je izazov za novinare da uđu u “Brussels bubble” i izveštavaju o procesu proširenja? Koliko je visoko na agendi evropskih medija Zapadni Balkan kao region sa nekoliko zemalja kandidata? Onlajn debata će se baviti ovim temama. Omogućeno je i praćenje događaja uživo, preko Facebook stranice projekta  "Puls Evrope" i Facebook stranice EU u Srbiji.

Debata je druga u seriji koju organizuje EU projekat "Puls Evropena" kon što je sredinom februara održan razgovor medijskih profesionalaca i predstavnika akademske zajednice i novinarskih udruženja o tome kako mediji u Srbiji izveštavaju o EU.